Rapport fra Sultestrejken i Sigerslev

, , Comments Off on Rapport fra Sultestrejken i Sigerslev

af visAvis · Billeder af Nanna Katrine Hansen

I dag påbegynder 18 afviste syriske asylansøgere deres fjerde dag på sultestrejke. Sultestrejken er en reaktion på deres tilværelse i asylsystemet, hvor de nu er tvunget til at blive på ubestemt tid i en såkaldt limbo-position, der betyder, at de hverken kan sendes tilbage til det krigshærgede Syrien, få ophold i Danmark eller søge asyl i et andet EU-land.

De 18 syriske kurdere er en sammensat gruppe fra tre forskellige asyllejre i Danmark, der har samlet sig uden for asyllejren Sigerslev. De opholder sig lige ude foran lejrens hegn, hvor madrasser er blevet placeret under en pressening, der skærmer for regnen. De giver alle udtryk for afmagt over ikke at kunne handle, ikke at have nogen vished om fremtiden og ikke at blive hørt.

visAvis var i Sigerslev onsdag for at snakke med de sultestrejkende og følger situationen. De nedenstående statements er de uredigerede udsagn fra de sultestrejkende, da visAvis mødte dem tirsdag:

“We feel that the hunger strike is the only option left. Most of us are in phase 3, and we have been waiting for many years. Because of the war in Syria we cannot return, but we are not aloud to stay either. Our wish is to have a normal life in Denmark while the war is going on. Maybe the war will last five, maybe even ten, years. We cannot stay in the camp without knowing anything about our future and with no possibility to live a simple and normal life.

The center is like a jail. It’s far away from the city, from everything. We are human beings, but the only things we see out here are pigs and other animals. Nobody hear us, instead they treat us like small children, the dogs here have more rights than we do, they take more care of the dogs, than they take care of us.

Our bodies are tired, our souls are tired, we are in a total mess. In Syria the putted us in jails, but here our souls are being killed, day by day, as our situation only is about waiting and waiting. We feel that we have been sent from one prison to another.

You hear so many good things about the European democracy. But is this democracy? We are loyal people, we didn’t make any problems and we will not make any. The only thing we want is to be seen, to be heard. We just want our simple rights as human beings.”